FAQ

1. Over MyMiniStars

 • Wat is MyMiniStars?

  MyMiniStars is een IOS applicatie voor de Iphone. In de app verzamel je de mooiste momenten van je kind(eren) op één veilige plek. Met foto's, quotes en andere milestones maak je een compleet overzicht en creëer in een handomdraai een mooi fotoboek! Check hier onze film waarin we stap voor stap laten zien hoe het werkt!

 • Waarvoor kan ik MyMiniStars gebruiken?

  We maken zoveel foto’s van onze kinderen, zeker nu we altijd de fotocamera van de telefoon bij de hand hebben. Maar we zien en horen steeds meer ouders die niet de tijd nemen om deze foto’s om te zetten in een mooie tastbare en blijvende herinnering. Wij vinden dat ook onze kinderen een mooi fotoboek verdienen. Daarom hebben we MyMiniStars ontwikkeld.

  Geen gedoe of schuldgevoelens meer….Voeg je MiniStars toe in de app. Wij helpen je herinneren om elke week even de leukste momenten te selecteren en geven een seintje als je een mooi fotoboek kan bestellen. Op onze blog vertellen we hoe en waarom wij My MiniStars zijn begonnen, misschien voor jou ook wel herkenbaar :-)

 • Op welke apparaten kan ik MyMiniStars gebruiken?

  My MiniStars is een iOS applicatie en alleen te gebruiken op een Iphone met IOS 7.0 of nieuwer. Het is mogelijk om My MiniStars via de Appstore te downloaden op een Ipad & Ipod touch, maar wij kunnen niet verzekeren dat het design en de opmaak op deze apparaten altijd op de juiste manier worden weergegeven.

 • Kan ik de app alleen voor kinderen gebruiken?

  Nee, wij hebben de app ontwikkeld om ouders te helpen op een simpele & niet tijdrovende manier fotoboeken van de kinderen te maken. Maar we zien dat My MiniStars op dit moment ook al voor allerlei andere leuke doeleinden wordt ingezet.

  • Vakanties; Nodig je medereizigers uit als volger en geef ze de rechten om zelf ook momenten toe te voegen. Zorg dat iedereen tijdens de vakantie de leukste foto’s en momenten opslaat en bestel na de vakantie heel makkelijk een fotoboek voor iedereen!

  • Persoonlijk cadeau; We zien ook dat gebruikers via deze weg fotoboeken bestellen om cadeau te geven. Voor bijvoorbeeld ouders die een bepaald aantal jaren getrouwd zijn of een speciale leeftijd bereikt hebben. Nodig iedereen uit als volger en geef ze de rechten om zelf momenten toe te voegen. Zo creëer je samen een fotoboek waarin iedereen zijn eigen leuke foto’s en of tekst kan toevoegen.

2. Mijn gegevens

 • Waarom moet ik een account aanmaken?

  Wij vragen je een account aan te maken, zodat wij de gegevens, MiniStars en momenten bij de juiste persoon kunnen opslaan. Op deze manier kunnen wij zorgen dat de gegevens alleen zichtbaar zijn bij de juiste gebruikers, en de volgers die jij toegang geeft.

 • Hoe wijzig ik mijn account gegevens?

  In het instellingen menu van de app (het tandwiel icoon links onderaan de pagina) kun je bij ‘Mijn gegevens’ je persoonlijke gegevens wijzigen.

 • Kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

  Nee, het is op dit moment niet mogelijk om zelf je e-mailadres te wijzigen. Stuur ons een mail via de app (Instellingen, support, contact) waarin je je oude & nieuwe e-mailadres vermeld, dan zullen wij dit voor je aanpassen.

 • Ik ben verhuisd, hoe wijzig ik mijn adres?

  Bij het aanmaken van je account vragen wij alleen om je e-mailadres. Op het moment dat je een fotoboek bestelt vul je het bezorgadres in en kan je zelf aangeven waar je het fotoboek wilt ontvangen.

 • Hoe verwijder ik mijn account?

  Het is op dit moment niet mogelijk om zelf je gehele account te verwijderen. Als je ons een mail stuurt via de app (Instellingen, support, contact) waarin je aangeeft welk account/e-mailadres je wilt verwijderen, zullen wij zorgen dat je account wordt verwijderd. Je ontvangt van ons dan een bevestiging via mail. Maar we hopen uiteraard dat dat niet nodig is!

  Je kunt te allen tijde een MiniStars verwijderen. In het profiel van je MiniStar (Druk bovenaan de timeline op de naam of profielfoto) heb je de mogelijkheid om een MiniStar te verwijderen. LET OP, want je verwijdert dan de MiniStar inclusief alle momenten, dit is niet meer terug te draaien. Ook eventuele volgers van de MiniStar zien dan niets meer van de verwijderde MiniStar.

3. Verzamelen foto’s, quotes en milestones

 • Wat kan ik opslaan in de app?

  Je kunt foto's, quotes en milestones opslaan in de app.

  A. Foto

  • Je kunt alle foto’s vanuit je filmrol van je Iphone + je foto’s die in jouw ICloud staan toevoegen in de app. Dus ook die foto’s gemaakt op je (digitale) foto camera kun je toevoegen aan je fotoboek.
  • We nemen automatisch de datum van de foto mee. Dit is dus de datum dat je de foto gemaakt hebt, maar kan ook de datum zijn dat je de foto hebt ontvangen op je telefoon, via mail of WhatsApp. Zo komen de foto’s automatisch in de juiste chronologische volgorde te staan in je fotoboek.
  • Je kan bij het uploaden van elke foto een beschrijvende tekst toevoegen. Deze tekst zal dan onder die specifieke foto in het boek komen te staan. Je kan in de preview van je album, deze tekst altijd nog wijzigen, verwijderen of juist toevoegen.
  • Je kan de foto’s bij het uploaden op allerlei manier bewerken, zoals filters of effecten toevoegen, het formaat wijzigen of andere aanpassingen doen. Klik hiervoor op het potlood-icoon in het scherm bij het uploaden. Op dit moment is het nog niet mogelijk om foto’s die al in de app staan te bewerken, maar kan dit alleen bij het uploaden van de foto.
  • TIP: Maak foto’s van leuke tekeningen, knutsels of lieve briefjes. Zijn die ook meteen voor altijd bewaard en vastgelegd in je fotoboek!

  B. Quote

  • Leuke uitspraken van je MiniStar kan je in de app toevoegen als een quote. Deze kan je een inleiding meegeven, want vaak is de omschrijving van waar en wanneer het leukste gedeelte :-)
  • Zo komt een quote inclusief inleiding eruit te zien in je fotoboek:

  C. Milestone

  • Een Milestone kan je gebruiken voor notities of misschien vind je het leuk om bij te houden wanneer je MiniStar de eerste stapjes heeft gezet of voor het eerst ‘Pappa’ zegt. Een Milestone krijgt automatisch een datum mee, maar deze kan je zelf altijd aanpassen.
  • Zo komt een Milestone eruit te zien in je fotoboek:
 • Kan ik ook foto’s vanaf mijn computer in de app zetten?

  De app geeft op je telefoon toegang tot de foto’s in iCloud. Je kunt dus alle foto’s die in de iCloud staan gebruiken in My MiniStars. Zo kan je dus ook die mooie vakantiefoto’s, gemaakt met je (digitale) fotocamera, in je fotoboek meenemen.

 • Wat is de kwaliteit van de foto’s die ik opsla?

  Wij slaan je foto’s in een hoge resolutie op, zodat ze in de beste kwaliteit afgedrukt kunnen worden in je fotoboek. Daarom kan het voorkomen dat het uploaden wat langer duurt dan dat je gewend bent. Wij comprimeren de foto’s niet.

  Wij doen een kwaliteitsmeting op het moment dat je een foto upload. Zie je een uitroepteken bij je foto staan, dan heeft deze foto helaas niet het juiste formaat en waarschuwen we je dat de kwaliteit in het fotoboek waarschijnlijk niet scherp zal zijn. Aan jou de keuze of je de foto dan wel of niet mee wilt nemen in je fotoboek.

  Helaas kunnen wij onscherpe of bewogen foto’s niet verbeteren, dus ook als een foto geen kwaliteitsmelding krijgt in de app, wat betekent dat de foto dus groot genoeg is om af te drukken, dan zullen deze foto’s alsnog onscherp of bewogen zijn, wanneer je deze afdrukt in een fotoboek.

 • Ik zie een uitroepteken bij mijn foto staan, wat houdt dat in?

  Wij doen een kwaliteitsmeting op het moment dat je een foto upload. Zie je een uitroepteken bij je foto staan, dan heeft deze foto helaas niet het juiste formaat en waarschuwen we je dat de kwaliteit in het fotoboek waarschijnlijk niet scherp zal zijn. Aan jou de keuze of je de foto dan wel of niet mee wilt nemen in je fotoboek.

  Helaas kunnen wij onscherpe of bewogen foto’s niet verbeteren, dus ook als een foto geen kwaliteitsmelding krijgt in de app, wat betekent dat de foto dus groot genoeg is om af te drukken, dan zullen deze foto’s alsnog onscherp of bewogen zijn, wanneer je deze afdrukt in een fotoboek.

 • Hoe krijg ik mijn foto’s in de juiste chronologische volgorde?

  De app neemt automatisch de datum van de foto mee. Dit kan dus de datum zijn dat je de foto gemaakt hebt, maar ook de datum dat je de foto hebt ontvangen op je telefoon, via mail of WhatsApp. Zo komen de foto’s automatisch in de juiste volgorde te staan in je fotoboek.

  Het kan dus zijn dat je een foto upload in de app en je deze daarna niet meteen bovenaan in de Timeline ziet staan. Dan hebben de foto’s bovenin een recentere datum dan de foto die jij er net in hebt gezet. Je kan de datum zelf altijd nog aanpassen, op het moment dat je de foto upload, maar ook altijd door op de foto te klikken en de datum daaronder aan te passen.

  TIP: wil je de foto in de tijdlijn van je MiniStar op een andere plek hebben? Open dan de foto door erop te klikken en pas de datum onder de foto aan.

4. Creëren Fotoboek

 • Hoe ziet een fotoboek van My MiniStars eruit?

  Een My MiniStars fotoboek bevat minimaal 26 pagina’s en bestel je al vanaf € 29,92
  Omslag: Linnen omslag met een keuze uit 10 originele kleuren.
  Opdruk: zonder extra kosten kan je een persoonlijke foto en titel op de omslag laten drukken
  Papier: keuze uit mat of glans

 • Wanneer kan ik een fotoboek bestellen?

  Een fotoboek van My MiniStars bestaat uit minimaal 26 pagina’s. Je ontvangt van ons via mail een seintje als je genoeg momenten hebt verzameld om een boek te bestellen.

  Je kan ten alle tijden een preview van je boek inzien door op het album icoon rechts onderin het scherm te drukken.

 • Meerdere MiniStars in een fotoboek

  Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere MiniStars in één fotoboek te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld je beide kinderen in één boek terug laten komen en daar ook die mooie foto’s van de zomervakantie aan toe voegen. Je kan zelf de MiniStars selecteren waarvan jij een boek wilt samenstellen.

 • Hoe kan ik mijn boek bestellen?

  Via het albumicoon rechts onderin het scherm van de app kun je te allen tijde een preview zien van jouw fotoboek in de maak. Selecteer de MiniStar van wie jij het fotoboek wilt bestellen. Vervolgens bepaal je de kleur, foto en titel op de omslag van het fotoboek.

  Wij maken automatisch een leuke opmaak van jouw momenten, maar je kan deze natuurlijk altijd nog wijzigen en leuker maken:

  • Verplaats foto’s door ze even ingedrukt te houden en mee te slepen naar de andere pagina. Het design van de pagina’s wijzigt dan automatisch mee.
  • Wil je een moment naar een hele andere pagina verplaatsen? Zet het moment dan even in één van de hokjes onderaan, en sleep deze op de juiste pagina weer naar boven.
  • Je kunt pagina’s of momenten toevoegen of verwijderen door op de + te drukken.
  • Klik op het vraagteken in de preview van je boek, dan lopen we samen alle mogelijkheden even met je door!
  • Toch nog kiezen voor een andere kleur, foto of titel op de omslag van je boek? Klik dan op het ‘bewerk’ icoontje rechts onderin en je kan dit aanpassen!

  Ben je helemaal tevreden? Dan kun je verder naar het bestelformulier, waar we alleen nog het bezorgadres willen weten.

 • Kan ik de opmaak van mijn fotoboek nog aanpassen?

  Via het albumicoon rechts onderin het scherm van de app kun je ten alle tijden een preview zien van jouw fotoboek in de maak. Selecteer de MiniStar van wie jij het fotoboek wilt inzien, wijzigen of bestellen.

  Je kunt de opmaak van jouw fotoboek hier nog wijzigen:

  • Verplaats foto’s door ze even ingedrukt te houden en mee te slepen naar de andere pagina. Het design van de pagina’s wijzigt dan automatisch mee.
  • Wil je een moment naar een hele andere pagina verplaatsen? Zet het moment dan even in één van de hokjes onderaan, en sleep deze op de juiste pagina weer naar boven.
  • Je kunt pagina’s of momenten toevoegen of verwijderen door op de + te drukken.
  • Klik op het vraagteken in de preview van je boek, dan lopen we samen alle mogelijkheden even met je door!

  Ben je helemaal tevreden? Dan kun je verder naar het bestelformulier, waar we alleen nog het bezorgadres willen weten.

5. Betalen

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Op dit moment kan je betalen met iDeal of Credit Card.

 • Het betalen is niet gelukt, wat nu?

  Als de betaling niet gelukt is, krijg je van ons een melding in de app. Het kan zijn dat je op dat moment geen goede wifi of 3G/4G verbinding hebt. Dit is noodzakelijk voor de verbinding met de bank. Je krijgt dan de mogelijkheid om dit nogmaals te proberen. Mocht het toch niet lukken, neem dan contact op met MyMiniStars per mail: info@myministars.com

 • Kan ik ook betalen vanuit het buitenland?

  Ja dat kan, met zowel Ideal en Credit Card kan je ook vanuit het buitenland betalen.

 • Hoe gebruik ik een kortingscode?

  Heb je een kortingscode ontvangen van MyMiniStars? In het bevestigingsoverzicht kan je de kortingscode invullen. Klik daarvoor op het plusje achter ‘Kortingscode’, vul de kortingscode in en klik op voeg toe. In het bevestigingsoverzicht wordt de korting dan direct verrekend.

6. Levering

 • Wat zijn de verzendkosten?

  Per verzending betaal je € 5,25 verzendkosten.

  Wij maken gebruik van GLS; een van de meest toonaangevende logistieke bedrijven van Nederland waar de kwaliteit van de diensten en veiligheid op de eerste plaats staan.

 • Moet ik thuis zijn bij de levering?

  Een dag voor verzending ontvang je via mail een track&trace code. Hiermee kan je de verzending volgen en weet je precies wanneer je het boek kan verwachten. Wanneer de bezorger je niet thuis aantreft, probeert hij het bij de buren. Mocht ook dat niet gelukt zijn, neemt hij het pakket weer mee terug naar het depot. Je ontvangt dan een ‘Niet thuis bericht’ in de brievenbus. Hiermee kan je op de website van GLS aangeven wanneer je de levering thuis wilt laten bezorgen.

 • Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

  Heb je een ‘niet thuis bericht’ ontvangen? Hierop staat aangegeven hoe je via de website het pakket op kan halen bij een GLS PakketShop naar keuze.

 • Wat is de levertijd?

  De levertijd van een fotoboek is 5 werkdagen na bestelling.

 • Kan ik ook bestellen vanuit het buitenland?

  Voor alsnog bezorgen wij alleen binnen Nederland. Houdt onze Facebookpagina, blog en mailings goed in de gaten, want het is zeker de bedoeling om bezorging in het buitenland binnenkort ook mogelijk te maken!

 • Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu?

  Zijn de 5 werkdagen na je bestelling verstreken en hebt je nog geen berichtje over de verzending van ons ontvangen? Neem dan contact op met My MiniStars per mail: info@myministars.com.

7. Delen met familie en vrienden

 • Met wie kan ik mijn MiniStars delen?

  Je bepaalt zelf of en met wie jij je MiniStars wilt delen. Partner, familie of vrienden kun je via mail uitnodigen, zo ontvangen zij een melding als jij nieuwe momenten hebt toegevoegd en blijven ze, zonder extra moeite, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Je kunt ook verschillende rechten toekennen aan volgers. Wanneer je uitnodiging verstuurd kun je zelf aangeven of deze persoon alleen mag meekijken, zelf ook momenten mag toevoegen en/of zelf ook een fotoboek mag bestellen.

 • Waar en hoe kan ik volgers toevoegen?

  In het profiel van je MiniStar (klik bovenin op de naam of op de profielfoto) kun je een volger toevoegen. We vragen je vervolgens de naam en het e-mailadres in te vullen. Hier bepaal je ook of deze persoon alleen mag meekijken, zelf ook momenten mag toevoegen en/of zelf ook een fotoboek mag bestellen.

  Door onderaan op de + te drukken, kun je een persoon direct voor meerdere MiniStars uitnodigen.

 • Kan ik een volger direct aan meerdere MiniStars koppelen?

  Ja, in het profiel van je MiniStar (klik bovenin op de naam of op de profielfoto) kun je een volger toevoegen. We vragen je vervolgens de naam en het e-mailadres in te vullen. Hier bepaal je ook of deze persoon alleen mag meekijken, zelf ook momenten mag toevoegen en/of zelf ook een fotoboek mag bestellen.

  Door onderaan op de + te drukken, kun je een persoon direct voor meerdere MiniStars uitnodigen.

 • Kan ik volgers weer verwijderen?

  Ja, je kunt op elk moment een volger verwijderen. In het profiel van je MiniStar (klik bovenin op de naam of op de profielfoto) zie je het overzicht van de personen die deze MiniStar volgen. Door op de naam van de volger te klikken, krijg je de optie om deze volger te verwijderen. Zodra deze persoon inlogt in de app, zal deze MiniStar in zijn overzicht verdwijnen.

 • Ik ben uitgenodigd, wat nu?

  Je hebt via e-mail een uitnodiging ontvangen om een MiniStar te volgen.

  • A. Heb je de app zelf nog niet op je telefoon staan? Dan ontvang je van ons, na acceptatie in de e-mail, een pincode. Wanneer je de app My MiniStars vanuit de Appstore hebt gedownload, kies je voor de optie: “Ik ben uitgenodigd”. Nadat je je e-mailadres (waarop je de uitnodiging hebt ontvangen) en de pincode hebt ingevuld, heb je direct inzicht in de MiniStar waarvoor je bent uitgenodigd.
  • B. Gebruik je de app zelf ook al en heb je al een account bij MyMiniStars? Na acceptatie vanuit de e-mail, word de app automatisch geopend op je telefoon. Je ontvangt de melding dat de MiniStar, waarvoor je bent uitgenodigd, is toegevoegd. Je kunt deze direct bekijken.

8. Privacy en veiligheid

 • Voor alle vragen m.b.t. privacy en veiligheid verwijzen we je naar het Privacy Beleid & de Algemen Voorwaarden van My MiniStar. Deze zijn te vinden in de app onder instellingen/support en onderaan onze webiste, www.myministars.com.

9. Hulp & Contact

 • Staat je vraag er niet tussen?

  Vanuit de app (Instelligen/support/Contact) is het mogelijk om ons direct een mail te sturen. Wij beantwoorden deze dan zo snel mogelijk!

 • Social Media

  Volg onze social media kanalen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!